Dirigent

Tijmen Wehlburg studeerde orkestdirectie in Amsterdam bij Ed Spanjaard. Tijdens zijn studie was hij vaste dirigent van amateursymfonie-orkest Sinfonietta Breda. In 2017 werd hij vaste dirigent van strijkorkest de Camera (voluit: Camera Musicorum Bredana).
In Augustus 2017 won Tijmen een tweede prijs op het 13e internationaal dirigentenconcours van het Danube Symphony Orchestra in Budapest. In Januari 2019 dirigeerde hij het Octet voor blazers van Stravinsky op de Stravinskyhappening in het Vrijthoftheater in Maastricht, met musici van philharmonie zuidnederland.

Aanvankelijk studeerde Tijmen viool bij Joan Berkhemer en Rudolf Koelman. Daarna specialiseerde hij zich in kamermuziek, in uiteenlopende bezettingen. Hij initieerde nieuwe kamermuziekseries in Belgie en Duitsland. Van 2007-2013 maakte hij deel uit van het Euterpe Baroque Consort, dat op barokinstrumenten speelt. Dit ensemble maakte in die jaren een sterke ontwikkeling door, die resulteerde in optredens op het festival van Vlaanderen, en voor de radiozender KLARA. Daarnaast concerteerde het ensemble in vele culturele centra en podia in Belgiƫ, Nederland en Duitsland.

Tijmen is mede-oprichter van de Dutch Chamber Music Company (DCMC) onder leiding van Raymond Vievermanns. Dit septet met musici uit philharmonie zuidnederland, maakte verschillende tournees, waaronder een uitgebreide reis naar IndonesiĆ« met een vernieuwende versie van Stravinsky’s ‘Histoire du Soldat’, in samenwerking met een aantal internationaal bekende Indonesische sterdansers.

Tijmen trad als violist regelmatig op met de pianisten Yutaka Oya en Severin von Eckardstein, alsook met organist en clavecinist Bart Rodyns. Een aantal van deze optredens werd live uitgezonden door radio KLARA, de Belgische klassieke zender. Tijmen is nog verbonden als eerste violist aan philharmonie zuidnederland.